Butik Açmak İçin Toptancılar & En Uygun & En Kaliteli

Butik açmak için toptancılar arıyorsanız doğru yerdesiniz. Özellikle İstanbul, Bursa, İzmir, Denizli, Gaziantep gibi tekstil konusunda oldukça gelişmiş illerimizde birçok toptancı bulunmaktadır. Toptancı çok ama kaliteli ve uygun fiyatlara satış yapan doğru toptancıyı bulmak biraz zor. Eğer butik açmak gibi bir düşünceniz varsa kaliteyi uygun fiyata satan toptancıları bulmanız ve bunlarla çalışmanız gerekiyor. Neyse ki butik açmak için gerekenler için doğru yerdesiniz. Bu içeriğimde butik açmak için gereken belgeler ve izlemeniz gereken yol hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.
Butik açmak için yapılması gerekenler
Butik açmak için yapılması gerekenler konusuna girmeden önce tam olarak ne açacağınıza karar vermeniz gerekiyor. İnternetten mi satış yapacaksınız yoksa mağazada mı? Yoksa herhangi bir mükellefiyet gerektirmeye Dolap ya da Gardrop gibi uygulamalar üzerinden mi satış yapacaksınız. Çünkü yapacağınız işe göre gereklilikler de değişir. Butik mağaza açmak istiyorum diyorsanız genel olarak şunları yapmalısınız;
- Öncelikle iyi bir toptancı/tedarikçi bulmalısınız. Toptancı seçerken ticari geçmişi ve profili hakkında iyi araştırma yapmalısınız. Aynı kaliteyi uygun fiyata sürekli olarak sağlıyor mu, tedarikte bir sorun yaşanıyor mu, kargo maliyetleri kime ait gibi konularda iyi araştırma yapmanız gerekiyor. Ayrıca fiyat kadar kalite de önemli. Gerçekten kaliteli ürünler sağlıyor mu bunları iyi araştırmalısınız.
- Rakip araştırmasını iyi yapın: Ülkemizde kadın girişimcilerin en çok yaptıkları iş butik. Bu nedenle rekabet oldukça fazla. Herkesin sattığı ürünleri, herkesin yaptığı şekilde yapmaya çalışırsanız hüsrana uğrayabilirsiniz. Bu nedenle piyasa araştırmasını iyi yapmalısınız. Herkesin sattığı ürünlere değil daha az rekabetin olduğu ürünlere yönelin. Bu şekilde daha kolay rekabet edebilirsiniz.
- Öncelikle küçükten başlayın: Butik işi düşünüyorsanız küçükten başlamanızı öneririm. Dolap, Gardrop gibi uygulamalarda çok ciddi satış yapanlar var. Üstelik bunlar vergi mükellefiyeti de gerektirmiyor. Ürünlerinizi öncelikle oralarda pazarlayın. Baktınız iş oluyor artık daha büyük pazaryerleri olan Trendyol, Çiçek Sepeti, Hepsiburada gibi yerlerde mağaza açarak satışa başlayabilirsiniz. Buralar mükellefiyet ister.
- Vazgeçmeyin, sabırlı olun: Bir hevesle açılan ama ilk 6 ayın sonunda kapanan birçok butik var. Tutarlı ve sabırlı olun. Sosyal medyayı etkili kullanın. Butiğinizin tanıtımını doğru şekilde yapın.
Butik açmak için gerekli belgeler
Bir butik açmak için neler gerekli sorusunun cevabına geçelim. Eğer mağaza açacaksanız;
- Öncelikle uygun bir dükkan bulmalı ve dükkan sahibi ile kira sözleşmesi imzalamalısınız.
- Daha sonra Noter’den imza beyannamesi çıkarmalısınız.
- Bir muhasebeci/mali müşavirle anlaşarak online işyeri açılışı için vergi dairesine başvurmasını sağlamalısınız.
- Muhasebeci vergi dairesine başvurduktan sonra vergi uzmanları işyerini kontrole gelirler ve herhangi bir eksik yoksa onaylarlar. Böylece resmi olarak da butiğiniz açılmış olur.
- Kısaca butik açmak için gerekli evraklar imza beyannamesi, kira sözleşmesi ve kimliktir. Ek belge istenmez.
İnternette butik açmak için gerekenler
İnternette butik açmak için gerekenlerden kısaca bahsetmek istiyorum.
- Dolap, Gardrops, Sahibinden gibi uygulamalardan satış için mükellefiyet gerekmez. Bir hesap açarak ürünü yükleyip hemen satışa başlayabilirsiniz.
- Eğer Trendyol, Hepsiburada, Çiçek Sepeti ve N11 gibi sanal pazar yerlerinde mağaza açacaksanız gerekli belgeler şunlardır: Vergi levhası, faaliyet belgesi, imza beyannamesi ve kimlik fotokopisi. Bu sanal pazar yerlerine online olarak başvurarak dakikalar içerisinde mağazanızı açabiliyorsunuz.
- İnstagram ve Facebook üzerinden butik açarak satış yapacaksanız kargolama ve diğer işlemler için fatura kesmeniz gerekecek. İnstagram ve Facebook üzerinden online butik açmak için de mükellefiyetinizin olması gerekmektedir.
Butik açmak istiyorum kıyafetleri nereden alabilirim?

Bir butik açmak için gerekenler arasında en önemli unsur toptancı diğer adı ile tedarikçilerdir. Doğru tedarikçi için öncelikle ihtiyacınız olan ürünü belirlemelisiniz.
- İstanbul’da Merter ticaretin merkezidir. Tekstil ve diğer alanlarda en büyük toptancılar buradadır. Eğer bir butik açacaksanız benim ya da diğer sitelerin toptancı tavsiyesi yerine ( ki çoğu reklam içerir) binip gidin. Yerinde toptancıları ve ürünleri inceleyin. Size uygun kaliteli ürünleri ve toptancıları ancak bu şekilde bulabilirsiniz.
- Ayrıca İstanbul Eminönü, İstoç ticaret merkezi gibi yerlerdeki toptancılara da bakabilirsiniz.
- İzmir’de, Denizli’de ve Gaziantep’te de kaliteli tekstil toptancıları vardır. Buralara da bakabilirsiniz .
İstanbul butik toptancıları
İstanbul butik toptancıları arıyorsanız İstoç, Merter gibi yerlere giderek araştırmalısınız. Telefondan, internetten bulduğunuz toptancılar ile iş yapmaya çalışmayın. Eğer bu işi yapacaksanız birebir gidip ürünleri yerinde görmek daha iyi olacaktır.
Instagram butik toptancıları
Instagram butik toptancıları İnstagram’da toptan butik açan işletmelerdir. İnstagram üzerinden toptan olarak satış yapan bu firmaların profillerine bakarak uygun olanlarla çalışmaya başlayabilirsiniz. Ancak benim önerim yukarıda da belirttiğim gibi gidip ürünleri ve toptancıyı yerinde görmektir.
Butik açmak mantıklı mı?
Butik açmak mantıklı mı sorusu ticarete atılmaya karar verenlerin sordukları soruların başında geliyor. Bana sorarsanız değil. Çünkü her mahalle başında var. Ayrıca İnstagram ve diğer e-ticaret siteleri butik mağazaları ile dolu. Eğer farklı bir şey yapacaksanız evet mantıklı. Yoksa benim fikrim rekabet zor olduğu için işinizin zor olacağı.
Butik açanların yorumları
Butik açanların yorumları genellikle olumsuz olmaktadır. Çünkü rekabet fazladır ve neredeyse her 2 butikten biri 6 aya varmadan mağazayı kapatıyor. Aşağıda butik açanların yorumlarına göz atabilir, siz de görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Butik açmak için sermaye
Butik açmak için sermaye gerekliliği açmayı düşündüğünüz işyerine göre farklılık gösterir. 2022 için bir butik açmanın en düşük maliyeti ortalama 100 bin TL civarında. Daha büyük mağaza için 1 milyon liraya kadar parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Özetle sermaye çeşitli kriterlere göre değişiklik gösterebilir.
Evde butik açmak
Evde butik açmak evde iş fikirleri için trend işler arasında yer almaktadır. Dolap ve Gardrops için zaten mükellefiyet gerekmeden evinizin bir kısmını depo olarak kullanacak şekilde satış yapabilirsiniz. Bunun dışında dükkan şartı aranmadan mükellefiyet açarak ve evinizin bir bölümünü bu iş için kullanarak online mağaza açabilirsiniz.
Sermayesiz butik açmak
Sermayesiz butik açmak için tek yöntem Dropshipping yöntemidir. Bu yöntemle satış yapmaya başlamak için sermaye ve stok tutmanız gerekmez. Giyim konusunda Dropshhiping hizmeti veren kaliteli bir firma ile anlaşarak sosyal medya ve kendi siteniz üzerinden ya da e-ticaret mağazalarından satışa başlayabilirsiniz. Ürünü satar komisyonunuzu alırsınız.
Butik açmak için toptancılar hakkında bilgi verdik. Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;
Butik işine girmek istiyorsanız öncelikle rekabet analizini iyi yapmalı ve satışından para kazanabileceğiniz kaliteli ürünler ve diğer bir ifade ile kaliteli toptancılar bulmanız gerekiyor.
2023 içinde butik açmayı düşünüyorsanız ortalama olarak en az 150000-200000 TL gibi bir rakamı gözden çıkarmanız gerek. Butik açma maliyeti açmayı düşündüğünüz Butik’in türüne göre farklılık gösterir.
Butikler genellikle İstanbul’daki toptancılardan temin ediyor kıyafetleri.
Dikkat edilmesi gereken en önemli husus fiyat ve rekabet analizini iyi yapmaktır. Fiyat ve rekabet analizini iyi yapamazsanız başarılı olamazsınız.